Menestyneitä yrityksiä

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Hämeen menestys rakentuu osaamisen, yhteisöllisyyden ja tekemisen kulttuurin varaan. Maakuntamme on kiertotalouden edelläkävijä, joka on synnyttänyt elinvoimaista yritystoimintaa. Yhteisöllisyys ja kylätoiminta pitävät hämäläisen maaseudun vireänä. Häme on täynnä pieniä ja suuria menestystarinoita.

Kumu-rummut

Kumu Drums valmistaa käsityönä erilaisia rumpuja ja rumpusettejä. Yrityksen perustajan, Pekka Helasen tekemät Kumu-rummut ovat arvostettuja suomalaisten muusikoiden piirissä, ja saaneet kiitettäviä arvioita myös ulkomailla.

Pekka Helanen on kehittänyt oman muista valmistajista eroavan, suomalaiseen koivuvaneriin pohjautuvan rakenteen rumpujen rungolle. Kumu-rumpujen harkitut, Helasen suunnittelemat metalliosat ovat myös yksilöllisiä. Kumut valmistetaan tilaajan toiveen mukaan ja jokaisen rummun sisälle tulee asiakkaan nimi.

Ruokangas Guitars

Ruokangas Guitars on suomalainen, maailman arvostetuimpien kitaranvalmistajien joukkoon lukeutuva yritys, jonka on perustanut Juha Ruokangas vuonna 1995. Kitarapajan tuotteet ovat käsintehtyjä sähkökitaroita ja sähköbassoja.

Ruokankaan paja sijaitsee nykyään Harvialassa. Pajalla myydään kitaroiden lisäksi myös kitaratarvikkeita. Ruokangas Guitars on palkittu vuonna 2012 Taito-Finlandialla.