Tervetuloa Hämeeseen

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Meille Hämeeseen on helppo tulla, sillä sijaintimme on mitä loistavin keskellä Suomen vilkkainta kasvukäytävää.

Meillä on tilaa hengittää. Välimatkat ovat lyhyitä, tarjolla on runsaasti monipuolisia asumismuotoja. Koulumme, palvelumme sekä rauhallinen ja kaunis luontomme ja lukuisat harrastusmahdollisuudet löytyvät läheltä. Helsinkiin ja Tampereelle pääsee tunnissa ja näin laaja työssäkäyntialue tarjoaa hyviä mahdollisuuksia.

Tänne on helppo juurtua. Oman kodin rakentajille, perinnetalon saneeraajille, maaseutuasujille ja kerrostalon helppoudesta nauttijoille, jokaiselle löytyy paikkansa. Erilaisuus, monipuolisuus ja yksilöllisyys ovat meille tärkeitä tekijöitä arjen sujuvuuden ja luksuksen rakentamisessa.

Maakuntamme juureva historia ja elävä kulttuurimaisema antavat vankan perusta onnelliselle elämälle. Puhtaan luontomme tarjoamat elämykset ja kaupunkielämän helppous ovat yhtä aikaa mahdollisia hämäläisille. Vaivattomuus lisää elämän nautinnollista aikaa.

Valtavan suuri taide- ja kulttuuritarjontamme houkuttelee osallistumaan, katsomaan ja kokemaan. Eivätkä pääkaupunkiseudunkaan mahdollisuudet ole kaukana.

Turvallinen elämä kauniiden vesistöjen keskellä, lähellä kaikkea, tekee Hämeestä onnellisten ihmisten sydänmaan.

Kiehtovat kunnat

Hämeen yksitoista kuntaa muodostavat keskelle asutuinta Suomea vehreän, osaavan ja toimeliaan maakunnan.

Järkivihreä Forssa panostaa kestävää kehitystä tukevaan toimintaan, Hattulasta löytyy uudenlaisia oppimisympäristöjä. Hausjärvellä rauhallinen elämänmeno yhdistyy aktiiviseen kylätoimintaan ja Humppilan pieni mutta suurenmoinen kunta löytyy keskeltä kaunista Kanta-Hämettä.

Lapsiystävällinen Hämeenlinna yhdistää kompaktin kaupunkimiljöön ja maaseutumaiset alueet houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Luonnonläheinen Janakkala sijaitsee Suomen kasvukäytävän keskipisteessä. Jokioisissa kaunis luonto ja ainutlaatuinen kulttuurimiljöö elävät rinnakkain.

Lopelta löytyy 300 järveä ja lampea ja Riihimäki tarjoaa teatteritaidetta ja asumisen mahdollisuuksia vain puolen tunnin päässä pääkaupungista. Suomen yliopistollisen maatalouskoulutuksen juuret ovat Tammelassa ja Ypäjällä ei voi olla kuulematta hevosten hirnahtelua.

Suomen parasta asumisen ja elämisen laatua tarjoavat Hämeen kunnat ovat onnellisten ihmisten sydänmaata. Kiehtova luonto, kestävät kasvualustat yrittämiselle ja elämälle sekä alueen vivahteikas kulttuuritarjonta houkuttelevat valitsemaan Hämeen kunnista sen ikioman kotipaikan.

Tervetuloa hämäläiseksi!