Janakkala

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Puuhanallen kotikunta Janakkala on mainio sekoitus luonnonläheistä elämää jokien ja järvien rannalla lähellä palveluita. Janakkala sijaitsee Suomen Kasvukäytävän keskipisteessä nopeiden yhteyksien päässä niin Helsingistä kuin Tampereelta, puhumattakaan naapurikaupungeista Riihimäestä ja Hämeenlinnasta.

Janakkalan kirkonkylän miljöö keskiaikaisine kivikirkkoineen, Laurinmäen torpparimuseoineen, luontopolkuineen ja kahviloineen on noussut uuteen kukoistukseen erilaisten tapahtumien näyttämönä ympäri vuoden.

Taajamia on kaksi, Turenki ja Tervakoski, joista löytyvät kaikki arjen palvelut, Tervakoskelta myös uimahalli, elokuvateatteri sekä tietenkin Puuhamaa. Kylistä suurin on näyttelijälegenda Ida Aalbergin kotikylä Leppäkoski. Kiipulaan on puolestaan kasvanut Wilhelmiina ja Kustaa Kiipulan perinnön ympärille mittava hyvinvointi- koulutus- ja matkailukeskus puutarhoineen ja suoramyyntimyymälöineen.

Luonnossa liikkujalle Janakkala tarjoaa pitkospuita, latuja, polkuja, laavuja ja uimapaikkoja. Kulttuuriharrastajaa viihdyttävät lukuisat konsertit, teatterit ja muut tapahtumat sekä kaksi musiikkifestivaalia, Janakkalan Barokki ja Janakkalan Musiikkipäivät.

Janakkala tarjoaa erinomaisia asumisen vaihtoehtoja luonnon äärellä, kahden isomman kaupungin välissä. Kiinnostavien tietojen lisäksi voit lukea sivuiltamme myös paikkakuntalaisia blogeja ja tarinoita.