Humppila

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Humppila on pieni, mutta suurenmoinen kunta keskellä kauneinta Kanta-Hämettä. Humppila sijaitsee kakkostien varrella, lähellä Turku – Tampere tien risteystä. Humppilaan pääset kätevästi myös junalla.

Kunnassa riittää näkemistä ja tekemistä. Erityisen tunnettu seutu on Humppilan Lasin lasinpuhallusperinteestä ja Kakkostien viihtyisästä ostoskeskuksesta, josta löydät mm. Iittalan ja Marimekon outletit. Alueelta löytyy myös Suomen parhaaksi valittu kenkäkauppa. Humppilassa kannattaa tutustua ysitien varrella sijaitsevaan Atelje Heljään ja sen lähellä olevaan Myllykulman patoon.

Vieraile myös viehättävällä Urpolan kartanon alueella, josta löydät jugendtyylisen päärakennuksen, vanhassa navettarakennuksessa sijaitsevan Kädentaitajien Kauppakujan, Urpolan gallerian, Viikinkisaunan ja Taidemakasiini ITUn.

Humppilasta löydät myös Kauppilan perinnetilan, jossa voi tutustua entisajan asumisoloihin ja Talvinen on vuosisadan vaihteen työläiskoti, jossa ilme on säilytetty alkuperäisenä.

Humppilan asumisen tunnusmerkkejä ovat edullisuus ja luonnonläheisyys. Pääpaino on omakotitaloasumisessa, mutta kunnan alueelta löytyy myös kerros- ja rivitaloasuntoja.

Alueen monipuolinen tonttitarjonta antaa mahdollisuuden monenlaiseen rakentamiseen. Humppilassa asutaan ja rakennetaan luontoa kunnioittaen.