Hausjärvi

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Hausjärvellä on merkittäviä kulttuurimaisemia, vaurasta maaseutua ja Salpausselän harjuja. Elinvoimaiset kylät ja taajamat tarjoavat monipuolisia asumisen mahdollisuuksia.

Hausjärvi houkuttelee erityisesti lapsiperheitä, onhan täällä mahdollisuus opiskella esikoulusta aina lukioon asti. Asukkaita hemmotellaan myös hyvillä harrastus- ja liikuntamahdollisuuksilla.

Hausjärven tunnuslause “Kunta keskellä kaikkea” kuvaa hyvin kuntaa paikkana, johon on helppo tulla hyvän sijainnin ja yhteyksien ansiosta.

Täällä rauhallinen elämänmeno yhdistyy hämäläiskylien aktiiviseen toimintaan. Hausjärven kulttuurimaisemat ja Salpausselän harjut tarjoavat monipuolisen harrastusmahdollisuuksien kirjon – lähellä pääkaupunkiseutua. Esimerkiksi seututie 290 Hyvinkäältä Hämeenlinnaan kulkee mutkitellen Hausjärven läpi. Kirkonkylällä Hausjärven kirkon läheisyydessä toimii Kotiseutumuseo ja Kotiseututalo Koskela. Turkhaudalla Miinan Montussa esitetään kesäteatteria ja konsertteja, esim Hausjärvi Love SuomiLove-ohjelmaa mukaillen.

Kolmilammen lavalla tanssitaan kesäsunnuntaisin vaihtuvien artisteiden tahtiin. Myös Ykslammin alueella Ryttylässä riittää tekemistä. Lammella voi uida, laavulla paistaa makkaraa, ympäristössä patikoida, kuntoilla sekä pelata frisbeegolfia. Mommilassa Mommilanjärven soutelu on yksi Suomen suurimmista soutu-tapahtumista ja soutajajoukkomme kasvaa vuosittain.