Hattula

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Parolan Panssariprikaatin ja Japanissa saakka tunnistettavan Panssarimuseon kotikunta, Hattula, on vain kivenheiton päässä Hämeenlinnan keskustasta, moottoritien ja pääradan varressa.

Hattulassa oma koti on oma lupa. Rakenna toiveidesi koti tänne! Kunta tarjoaa tontteja asumiseen ja vuokra-asuntoja löytyy kerros- ja rivitalokohteista aivan Parolan keskustassa.

Hattulassa on panostettu vahvasti uudenaikaisiin opetusmenetelmiin: Parolasta löytyy avoimia oppimisympäristöjä hyödyntävä Juteinikeskus ja lisäksi koululaisilla on käytössään kunnan tarjoamat päätelaitteet.

Hattulan Lepaalla koulutetaan puutarha-alan ammattilaisia ja vieressä sijaitsee kokous- ja juhlapalveluja tarjoava Lepaan Kartano sekä idyllinen viinitila. Tyrvännössä sijaitsee kokous- ja lomahotelli Petäys Resort. Hattulasta löytyy lisäksi keskiaikainen pyhiinvaelluskohde Pyhän Ristin kirkko tunnettuine kalkkikivimaalauksineen. Pintaa raapaistessa paljastuu kunnasta lukuisia mielenkiintoisia kohteita erilaisille kohderyhmille.