Hämeenlinna

Päivitetty 8. huhtikuuta 2020

Suomen vanhin sisämaakaupunki, 68 000 asukkaan Hämeenlinna kasvaa vahvasti Helsingin ja Tampereen puolivälissä. Hämeenlinna perustettiin jo vuonna 1639.

Hämeenlinna on Suomen kasvukäytävän keskuksessa ja sen läheisyydessä asuu noin kaksi miljoonaa ihmistä. Hämeenlinnasta on erittäin hyvät yhteydet Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Lahteen.

Hämeenlinna on mielenkiintoinen paikka. Suomen väestöllinen keskipiste sijaitsee Hämeenlinnan Hauholla ja logistinen sijainti junaradan sekä VT3:n varressa on loistava.

Usein Hämeenlinnaan tulija yllättyy matkan lyhyydestä. Helsingistä, Tampereelta tai esimerkiksi Lahdesta tuleva on perillä noin tunnissa, tulipa omalla autolla, junalla tai linjurilla.

Kaupunki on erityisesti satsannut lapsiin ja nuoriin ja saanut työstään ensimmäisenä Suomessa Unicefin Lapsiystävällinen kunta –tunnustuksen. Tunnus on sen jälkeen myönnetty kaupungille uudestaan jo 2 kertaa.

Kuntaliitosten myötä kaupunki on saanut kainaloonsa runsaasti maaseutumaisia kaupunginosia, jotka tukevat mukavasti kompaktin ydinkeskustan urbaania miljöötä. Liitosten mukana on tullut myös vapaa-ajanasuntoja, noin 7 700, tehden Hämeenlinnasta Suomen kuudenneksi suurimman kesämökkikaupungin.